Basisoperator opleiding

Een basisoperator zorgt samen met collega-operators en leidinggevenden dat het productieproces in een fabriek goed verloopt. Met de opleiding Basisoperator leren mensen hoe zij veilig en accuraat kunnen werken in een industriële omgeving. Welke rol spelen procedures in de industrie? Hoe kunnen processen goed gecontroleerd worden? Onze cursisten ervaren bijvoorbeeld hoe zij kunnen opereren volgens vastomlijnde voorschriften, hoe zij moeten omgaan met storingen en hoe zij samen met collega’s deze storingen goed kunnen verhelpen. Persoonlijke veiligheid en veiligheid voor de omgeving is hierbij een belangrijk thema, net als het voldoen aan kwaliteitseisen. Onze operator training maakt van uw medewerker een basisoperator die goed uit de voeten kan in een assisterende functie.

De basisoperator opleiding (mbo-bbl niveau 1) bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel. Docenten met veel praktijkervaring in de industrie, verzorgen de lessen in onze operator training op een boeiende manier. Daarbij gebruiken zij cursusmateriaal dat wij zelf samenstellen en ontwikkelen. Wij vinden het belangrijk dat de theorie helpt om de praktijk beter te begrijpen. In ons opleidingsmodel staat de theorie dus in dienst van de praktijk. Mensen leren nu eenmaal het beste door het te doen. Dat is onze filosofie. Alles wat iemand iedere dag tegenkomt in zijn of haar werk, zien wij als een bron van mogelijkheden tot ontwikkeling. Met realistische praktijkopdrachten op de eigen werkplek, leert uw medewerker veel sneller en makkelijker alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen functioneren als basisoperator.

Onze éénjarige opleiding Basisoperator (mbo-bbl niveau 1) is in heel Nederland te volgen, in de individuele opleidingsvorm of als incompany variant. Bij iedere vorm krijgen cursisten intensieve studiebegeleiding van een online docent, in een eigen digitale leeromgeving. Deze docent is 40 uur per week beschikbaar voor het beantwoorden van diverse vragen

Inhoud:

Basisopertor opleiding

In onze operator training werken cursisten aan verschillende thema’s die belangrijk zijn in het werk als assistent operator.

✔  Controleren van processen
✔  Werken volgens procedures
✔  Omgaan met storingen
✔  Veilig werken
✔  Kwaliteitseisen begrijpen